Koulutus / Susanna Tiainen


Ravitsemuskoulutus


Ravitsemusopinnot (115 op). Diplomiravintoneuvoja 2006, dipl.ravintoterapeutti 2008, Terveysopisto Salus.

Opintoihin sisältyivät myös lääketieteen perusteet 24 op: anatomia ja fysiologia, tautioppi, neurologia, psykologia, psykiatria. Opinnäytetyöni aihe oli 'Ärtyvän suolen oireyhtymä'.


Ravitsemustieteen opinnot (40 op), Helsingin yliopiston Avoin yliopisto.

Ravitsemustieteen perusopinnot 25 op, 2007-2008.

Ravitsemustieteen aineopintoja täydentävät opinnot ja ravitsemustieteen aineopintoja 15 op, 2007-2009: anatomia ja solubiologia, biokemia ja solubiologia, genetiikan perusteet, metabolia.


Funktionaalisen ravitsemuksen opintokokonaisuus 2007-2011, Pro Health Oy. 

Kuusi peruskurssia FLT I A-B, FLT II A-D sekä viisi jatkokurssia FLT III A-C, FLT IV A-B.


7-osainen opintokokonaisuus funktionaalisen lääketieteen periaatteista ja lähestymistavasta, The Institute for Functional Medicine® (IFM). 

Applying Functional Medicine in Clinical Practice® / Peruskurssi, 2011, UK.

Advanced Practice Modules® / Kuusi jatkokurssia 2012-2013, UK & USA: GI, Environmental Health, Immune, Hormone, Cardiometabolic, Bioenergetics.


IFNA COT Graduate 2017 (online), Integrative and Functional Nutrition Academy™ (IFNA).

Integratiivisen ja funktionaalisen ravitsemuksen opintokokonaisuus: kurssit 1-5, jotka sisälsivät yhteensä 33 moduulia. 


Foundations in Nutrigenomics 2017 (online), Centre for Translational Genomics (CTG). 

Nutrigenetiikan (yksilöllisen perimän vaikutus ravinnon terveysvaikutuksiin) ja nutrigenomiikan (miten ravinto vaikuttaa geenien ilmentymiseen ja toimintaan) perusteet.


PN Level 1 Certified Nutrition Coach 2018 (online), Precision Nutrition.


Introduction to Nutritional Psychiatry: Nutri-Psyche 2022 (online), Deakin University and Food & Mood Centre.


Sosiaali- ja terveysalan koulutus


Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp) 2024, Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala, lähihoitaja.


Terveydenhoitajaopiskelija 2024-, Laurea-ammattikorkeakoulu (monimuotototeutus / Otaniemen kampus).


Muu koulutus


Luontaistuotealan täydennyskoulutusohjelma (27 op) 2003, Helsingin yliopiston Tutkimus- ja koulutuskeskus Palmenia. Opinnäytetyöni aihe oli 'Entsyymit ja ohutsuolen limakalvon terveys'.


Licensed Practitioner of NLP™ -kurssi 2009 (kertaus 2010 ja 2013), Licensed Master Practitioner of NLP™ -kurssi 2011, NLP Akatemia Oy.


Mind Coach® certified trainer 2020, Suomen Mentoritiimi Oy. 

Harri Gustafsbergin (FT, HTM) iPREP (International Professional Resilience & Efficiency Program) valmennusmenetelmään pohjautuva koulutus, jossa keskitytään yksilön henkisen suorituskyvyn kasvattamiseen ja stressinhallintataitojen sekä tilannetajun kehittämiseen.


Lisensoitu Univalmentaja 2020, Trainer4You Oy.

Pääkouluttajana toimi unilääkäri ja dosentti Henri Tuomilehto.


PN Level 1 Certified Sleep, Stress Management, and Recovery Coach 2022 (online). Precision Nutrition.


Vatsan ja suoliston terveys / Suoliston mikrobisto

Alla olevat ovat esimerkkejä koulutuksista ja konferensseista, joihin olen vuosien varrella osallistunut.


Gut Check: Exploring Your Microbiome 2017 (online), University of Colorado Boulder, University of Colorado System & University of California, San Diego on Coursera.


The Low FODMAP Diet for Irritable Bowel Syndrome 2018 (online), Monash University.


Nutrition and Health: Human Microbiome 2018 (online), WageningenX, an online learning initiative of Wageningen University & Research through edX.


IBS Management: The Low FODMAP Diet, Professional Stream 2021 (online), GI Institute and Fodmap Friendly. GI Institute on syntynyt Michiganin yliopiston ja Fodmap Friendlyn yhteistyön tuloksena. 


Reshaping the Microbiome Through Nutrition 2021 (online). Nature Conference and workshop. 


Gut Microbiota for Health, World Summit 2022 (online). The American Gastroenterological Association (AGA) and the European Society of Neurogastroenterology and Motility (ESNM).


FOOD: The Main Course to Digestive Health 2021 & 2022 & 2023 & 2024 (online). University of Michigan Digestive Disorders Nutrition and Lifestyle Program and the Department of Nutritional Sciences in the School of Public Health.